Welcome Guest. Please login or register.
.:: OpelScanner Official Support Forum ::.
 
December 15, 2017, 04:14:06 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: No response from ECU *error?*  (Read 7143 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
TheDane
Newbie
*
Offline Offline

Denmark Denmark

Town/Город: Nordjylland
Posts: 2


« on: February 20, 2014, 18:12:29 »

Hi there mate/mates,

I just received my ELM 327 BT adapter, and tried to hook it up to my '99 Corsa B 1.4 16v.

I'm using my Samsung galaxy S1 with Android 4.2.2 software.

I can connect to the BT adapter, but when I try to go to fault codes, or livedata, I get the "no response from ECU"-error.

Could this be because I need to connect the no.3, 7, and 12 pins together?

If so, do I just pry open my ELM327 BT adapter, as it seems to be welded together.

And do I just solder a wire between 3-7 and then 7-12, will that be enough?

Cheers

Soren S - Denmark

BTW: I have started out using your lite version as of right now. But if BT adapter works fine, I'll surely get the paid version Smiley 

Logged
Artur
Administrator
*****
Offline Offline

Virgin Islands, U.S. Virgin Islands, U.S.

Posts: 3448



WWW
« Reply #1 on: February 22, 2014, 04:43:16 »

Hello,

Send log files on info@opel-scanner.com
Logged
TheDane
Newbie
*
Offline Offline

Denmark Denmark

Town/Город: Nordjylland
Posts: 2


« Reply #2 on: March 14, 2014, 09:59:12 »

Log files?

Not sure how to get those. Could you point me in the right direction  Grin
Logged
Artur
Administrator
*****
Offline Offline

Virgin Islands, U.S. Virgin Islands, U.S.

Posts: 3448



WWW
« Reply #3 on: March 14, 2014, 11:21:01 »

In the app menu there is a Logging item. Make it enbabled, try to establish connection, and send log files, which can be found in the ScanMyOpel folder on the SD card.
Logged
petaxd
Newbie
*
Offline Offline

Town/Город: Santiago
Posts: 4


« Reply #4 on: April 01, 2014, 02:53:35 »

Hi

I have the same with my two X10XE Corsas.

The app connects to the ecu and sends the manufacturer data, but when i try to show trouble codes and live data it sends "No response from ECU".

i'll try to make the logs and send it to you
Logged
Quelha
Ricardo J. M. Quelha
Newbie
*
Offline Offline

Brazil Brazil

Town/Город: Rio de Janeiro
Posts: 4


WWW
« Reply #5 on: April 13, 2014, 16:50:16 »

which interfaces have been tested successfully, manufacturers and models
or software is only compatible with interface blue / orange version 1.4  Huh Huh Huh
Logged

Brazilian ASTRA 2002 (Opel MK IV model G 1998) 2.0 16V Turbo +300HP
Engine C20SEL with ECU Motronic M 1.5.5
Astraclub Brazil Member
Artur
Administrator
*****
Offline Offline

Virgin Islands, U.S. Virgin Islands, U.S.

Posts: 3448



WWW
« Reply #6 on: April 14, 2014, 02:31:59 »

Hi,

Actually, any interface with ELM v1.4 should work.
If you have any problems with connect, please send me logs.

Thanks.
Logged
Dubrovsky
Newbie
*
Offline Offline

Belarus Belarus

Town/Город: Minsk
Posts: 2


« Reply #7 on: June 19, 2014, 07:43:06 »

Hi

I have the same with my two X10XE Corsas.

The app connects to the ecu and sends the manufacturer data, but when i try to show trouble codes and live data it sends "No response from ECU".

i'll try to make the logs and send it to you

Такая же проблема с  Астра F 1997 года, двигатель X16XEL, более подробное описание и логи сбросил на ящик.
Logged
Cruzn
Jr. Member
**
Offline Offline

New Zealand New Zealand

Town/Город: Whakatane
Posts: 8


« Reply #8 on: June 30, 2014, 01:13:37 »

Hi there mate/mates,

I just received my ELM 327 BT adapter, and tried to hook it up to my '99 Corsa B 1.4 16v.

I'm using my Samsung galaxy S1 with Android 4.2.2 software.

I can connect to the BT adapter, but when I try to go to fault codes, or livedata, I get the "no response from ECU"-error.

Could this be because I need to connect the no.3, 7, and 12 pins together?

If so, do I just pry open my ELM327 BT adapter, as it seems to be welded together.

And do I just solder a wire between 3-7 and then 7-12, will that be enough?

Cheers

Soren S - Denmark

BTW: I have started out using your lite version as of right now. But if BT adapter works fine, I'll surely get the paid version Smiley 



Is there any more info regarding the joining of the 3 pins? I've been testing on a 99 Astra G with just a couple of small issues regarding correct live data for the AT and wondered if I needed to join the pins and if so after opening up one of the elms I use would the connection be 12-3 and 12-7 and not 3-7-12 connected all together
Logged
Artur
Administrator
*****
Offline Offline

Virgin Islands, U.S. Virgin Islands, U.S.

Posts: 3448



WWW
« Reply #9 on: June 30, 2014, 01:18:41 »

Joining 3 pins together is needed to cover all other ECUs on the car, as not all of them are connected to the pin 7.
Logged
Cruzn
Jr. Member
**
Offline Offline

New Zealand New Zealand

Town/Город: Whakatane
Posts: 8


« Reply #10 on: June 30, 2014, 04:46:46 »

Joining 3 pins together is needed to cover all other ECUs on the car, as not all of them are connected to the pin 7.

Yes  I understand that, as I was trying the old type elm device that is shown on the board I hoped that doing that might resolve the AT live data issue saying my car is 6 cyl which my 2 newer elm also show, I will attempt to put some logs up, cheers
Logged
Artur
Administrator
*****
Offline Offline

Virgin Islands, U.S. Virgin Islands, U.S.

Posts: 3448



WWW
« Reply #11 on: June 30, 2014, 10:11:51 »

The live data issue is the app problem. Send me logs and detailed info.
Logged
lekom
Newbie
*
Offline Offline

Poland Poland

Town/Город: Łódź
Posts: 1


« Reply #12 on: September 07, 2014, 19:12:08 »

Hello,
I also have this problem. The app Connects to the ecu and sends the manufacturer date, but when i try to show trouble codes and live data it sends "No response from the ECU."
I have Opel Corsa X12XE and ELM327 mini.
I am using the lite version.
Logs send to your e-mail (info@opel-scanner.com)
what is the reason?

Sincerely
lekom
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!

Google visited last this page December 04, 2017, 03:59:53