Welcome Guest. Please login or register.

Author Topic: Idle speed Y26SE  (Read 10913 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gooberface

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
Idle speed Y26SE
« on: May 06, 2015, 01:08:37 »
Hey there.

Does anyone here know, if you can adjust idle speed on these or are they "hardcoded" ? I can see the idle speed just fine in the CANv2 software, but I can´t see anywhere to adjust. I´ld think it has to be done in the ECU, since there is no ICV on these drive-by-wire engines.

As is, it is idling at around 725 when warm, but I know they can go as low as 450 due to a heavy weight flywheel. Since I drive a lot in the city, I stop by a lot of red lights and thought it could be an easy way to save a bit of fuel.

I must say, I like the software, but "intuitive" isn´t a word that springs to mind when using it :)


Offline Artur

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 3530
    • OpelScanner
Re: Idle speed Y26SE
« Reply #1 on: May 06, 2015, 11:28:04 »
Let me check first.

Offline kadett90

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 51
Re: Idle speed Y26SE
« Reply #2 on: May 16, 2015, 11:39:00 »
I think you can't program idle speed in this ecu.
There is no such option.

Offline gooberface

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
Re: Idle speed Y26SE
« Reply #3 on: July 08, 2015, 05:02:57 »
Let me check first.

Hello Artur

Did you have a chance to look at this ?

Offline Artur

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 3530
    • OpelScanner
Re: Idle speed Y26SE
« Reply #4 on: July 13, 2015, 04:09:00 »
not yet, I'm on vacation now.

Offline gooberface

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
Re: Idle speed Y26SE
« Reply #5 on: October 09, 2015, 01:55:27 »
Hey Artur.

How did your vacation go ? ;)

Offline Artur

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 3530
    • OpelScanner
Re: Idle speed Y26SE
« Reply #6 on: October 09, 2015, 08:35:45 »
Not bad, thanks.

Offline gooberface

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 20
Re: Idle speed Y26SE
« Reply #7 on: November 06, 2015, 03:37:34 »
Hey Artur.

Any update on this ? I know you are probably busy and it IS an old engine, but it would be nice, if it was possible :)